LGBTI+

overzicht

Er zijn verschillende LGBTI+ organisaties met elk een specifiek doel. Hier een kort overzicht om je verder te helpen.


Iedere eerste zaterdag van de maand is er om 20u in de zaal van Casa Rosa, Kammerstraat 22, Gent het vrouwencafé: sheshebar voor lesbische, biseksuele vrouwen en transgenders.


Er zijn jaarlijkse terugkerende activiteiten zoals de L-Day. Dit is een ontmoetingsdag voor lesbische en biseksuele vrouwen en hun sympathisanten. De locatie van de L-Day is ieder jaar anders.


Indien je met één dag niet genoeg hebt, organiseert Het Roze Huis Antwerpen een jaarlijkse L-Week in Antwerpen, één week die 10 dagen duurt ;-)


Furia een feministische denktank en actiegroep die ijvert voor een solidaire en meer gelijke samenleving. Met grote en kleinere activiteiten helpt Furia het feministische vuur brandend houden. Zij coördineren onder andere de jaarlijkse Vrouwendag op 11 november.


Indien je over de grens wilt gaan, is er jaarlijks het kampeerweekend voor lesbivrouwen georganiseerd door Flevovuur. Zeker de moeite om eens een kijkje te nemen!


De overkoepelde organisatie van 120 verenigingen is çavaria. Zij komen op voor holebi's en transgenders. Deze website bevat onder andere een agenda met LGBT-activiteiten voor gans Vlaanderen.


Voor al je vragen over gender en seksuele diversiteit is er lumi (vroegere holebifoon). 


De vrijwilligersorganisatie met als doel dat elke holebi- en transgenderjongere in Vlaanderen en Brussel zich goed en veilig voelt is Wel Jong, Niet Hetero.


Voor jongeren (25 - 35jaar) is er in regio Gent onder andere Verkeerd Geparkeerd en RAb30


ZIZO brengt alle LGBTI+ actualiteit, inspirerende verhalen, cultuur, opinie en recensies voor en door de LGBTI+ gemeenschap. Online te lezen, zeker de moeite waard.


Heb je aanvragen rond vormingen? Schooluitdekast.be kan je lesmateriaal, vormingen en trajectbegeleiding van kleuter tot hoger onderwijs bezorgen. Voor bedrijven, overheden, middenveld en elke organisatie die wil werken rond gender- en seksuele diversiteit kan terecht bij kliqvzw.be.